Köszöntjük a User's Crew Kft. oldalán. Személyreszabott teljeskörű informatikai és telekommunikációs megoldások, üzemeltetés - outsourcing,

egyedi szoftver, web- és portálfejlesztés, CRM rendszerek, fotó és kreatív szolgáltatások.

WiFi rendszerek

Napjainkban egyre népszerűbb a vezeték nélküli megoldások használata. A technológia előrehaladtával a vezeték nélküli hálózatok elméleti sebessége elérheti a 300Mbps-ot. Ez persze nem azt jelenti, hogy helyettesíthető a stabil réz vagy optikai alapú hálózat. Nagyon fontos, hogy vezeték nélküli eszközökkel ne próbáljuk felváltani hálózatunkat, ha intenzív adatforgalmat bonyolítunk, nagyméretű fileokhoz, adatbázis szerverekhez csatlakozunk. 

Az eszközök kiválasztásánál fontos számolni azzal, hogy hány aktív kliens csatlakozik majd a hálózathoz egyidőben, azok mekkora adatforgalmat generálnak, milyen a helyszín sajátossága, mekkora távolságokat kívánunk lefedni, hány vezeték nélküli hálózat található. Kifejezetten irodai célokra ajánlott a 802.11 a/b/g/n szabványú eszközök használata mivel az "a" szabvány csatornáinak száma jóval több, illetve tisztább adatátvitelt enged meg. Egyetlen egy "hátránya" van a többivel szemben, hogy az AP és a kliens eszközök közötti hatótávolság kisebb.

Vezeték nélküli hálózatok alkalmazási területe

  • irodai hálózatok végpontjáinak gyors bűvítése
  • külső telephelyek összekapcsolása
  • vendéglátó egységekben internetelérés biztosítása
  • Hot-Spot megoldások

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Megoldások vezeték nélküli hálózatokra

 

Forrás: Zyxel