„Fényképezni annyit jelent, mint visszatartani a lélegzetet, amikor az illékony valóság pillanatában minden képességünk egyesül. Akkor a fej, a szem, a szív is ugyanazért működik. A fényképezés egyfajta kiáltás, de nem azért, hogy eredetiséget bizonyítsunk. A fényképezés az élet egyik formája.” 

– Henri Cartier-Bresson 

Fényképezés Reneszánszát Éli

Napjainkban ismét reneszánszát élni a fényképezés. Egyre többen keresik meg cégünket fényképezőgép, optika, vaku vásárlás szándékával. Sokan újra előveszik és leporolják régi digitális fényképezőgépüket vagy éppen új, professzionálisabb DSLR fényképezőgépet szeretnének vásárolni. Ennek az igénynek megfelelve a tavalyi évtől egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk Nikon és Canon termékek teljeskörű forgalmazására. 

Tapasztalatok, tesztek és a vevői visszajelzések alapján - véleményünk szerint - a Nikon kit-objektívei képminőségre élesebb, keményebb, természetesebb,  kevésbé vignyettált képet alkotnak, míg a Canon kit-objektívek lágyak, képélességük nem minden körülmény között tökéletes, képeik melegebb tónusúak.

Az objektívek ár-érték arányát, szolgáltatását nézve elmondhatjuk, hogy a Nikon inkább a professionális felhasználást célozta meg, míg a Canon a hobby-fotósok számára is elérhető fix fényerejű objektívekkel tud versenyezni. Ezt támasztja alá, hogy csak a tavalyi év végétől lettek kaphatók a Nikon termékpalettáján az F/4-es fényerejű objektívek. A Canon már korábban megcélozta ezt a vásárlói réteget, az egyik legnépszerűbb terméke a 70-200 F/4-es L-es objektív.

Végezetűl egy Robert Cappa idézettel kívánunk sok örömet a fotózáshoz: 

„A képek ott vannak, csak meg kell őket örökíteni. A legjobb kép az igazság…” – Robert Capa